UA-90146321-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Beste Markt van Nederland

Gepost 2017/01/12

Onze donderdagmarkt bestaat 25 jaar en is genomineerd voor de beste markt van Nederland.

 

Mano Chandoe (48), marktmeester van Amersfoort, is trots op het jubileum en de finaleplaats van de verkiezing 'Beste (kleine) markt van Nederland'. ,,De categorie kleine markt betekent een markt tot dertig ondernemers, maar de weekmarkt bij winkelcentrum Emiclaer omvat zeventig plekken. Sommige ondernemers gebruiken meer dan een plek.

De verkiezing van 'Beste markt van Nederland' wordt elk jaar georganiseerd door de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH). Andere finalisten zijn de zaterdagmarkt van Heerlen en de vrijdagmarkt van Hoensbroek.

Aanbod

Volgens Chandoe staat of valt de kwaliteit van een markt bij een gevarieerd aanbod, de sfeer en de grootte van het verzorgingsgebied. ,,Deze markt bedient heel Amersfoort-Noord en zelfs omliggende gemeentes, zoals Hoevelaken, Soest en Baarn. De markt is er altijd, bij weer en wind en heeft een prima wisselwerking met winkelcentrum Emiclaer. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken beschikbaar, aangezien de marktmedewerkers hun vrachtauto's bewust verder weg parkeren.''

De markt in Kattenbroek, elke donderdag in winkelcentrum Emiclaer kenmerkt zich door vaste, trouwe deelnemers. Bovendien hebben de markten in Amersfoort volgens Chandoe een voorbeeldfunctie. De marktmeester wordt regelmatig door andere gemeentes benaderd met de vraag 'Hoe doen jullie dat nou in Amersfoort?'

De Amersfoortse groente- en fruithandelaar Henk Vreekamp (57) zit in de marktcommissie en is een van de vaste kooplieden op de markt. ,,De parkeervoorziening bij de markt in Kattenbroek is hét grote pluspunt. Verder is de markt goed gesorteerd, er staan kwalitatief goede kooplui en het publiek is trouw. Een fijne markt om op te staan'', aldus Vreekamp.

De vishandel van Jaap de Graaf (44) uit Spakenburg is vanaf het begin, dus de volle 25 jaar aanwezig op de markt. ,,Het blijft een bruisend gebeuren die markt'', meent De Graaf. ,,De kwaliteit van de producten, het advies en de persoonlijke benadering maken het verschil met menig supermarkt.''

Flipper

Bewoonster Wilma Laan (53) woont boven winkelcentrum Emiclaer en komt regelmatig op de markt. ,,Vaak voordat ik naar mijn werk ga, loop ik er even snel overheen om vis, brood en lekkere kaas te kopen. Wanneer ik vrij ben, ga ik nog weleens gezellig met een vriendin. Omdat ik dan meer tijd heb, neus ik vaak even tussen de tassen, kleding, schoenen en andere hebbedingetjes'', vertelt Laan. ,,De markt is niet groot, maar kent wel variatie. Als je klaar bent met de marktaankopen loop je zo het gezellige winkelcentrum in.''

Het jubileum wordt gevierd met promotiekramen waar iets lekkers, koffie- en warme chocolademelk en een gratis canvas markttas te verkrijgen zijn.

 

 

 

 

biedt uw vereniging of school de mogelijkheid om de kas aan te vullen door middel van verkoopacties waarbij het mogelijk is, met een kleine inspanning door jullie leden, een geslaagde actie te organiseren.

 meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Feestdagengeschenken.nl heeft voor elk feest een uniek geschenk.

meer informatie